Veel gestelde vragen

Is de cursus geschikt voor beginners?

Deze cursus is juist bedoeld voor mensen die echte beginners zijn of nog nooit hebben gegolft. Wij begeleiden u bij alle belangrijke stappen en zorgen dat u snel alle onderdelen van het golfspel onder de knie krijgt. En dat natuurlijk tegen de laagste prijs van Nederland!

Waarom zijn jullie veel goedkoper dan andere organisaties?

Wij zijn erg goed georganiseerd en leiden sinds 2007 elk jaar meer dan 1000 nieuwe golfers op. Omdat we daarmee de grootste zijn kunnen we met veel kleinere winstmarges genoegen nemen. Daarnaast kunnen we door onze schaalgrootte veel betere prijsafspraken maken dan kleinere organisaties.

Geldt er een minimum leeftijd?

De cursus is alleen geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar. Voor jeugdspelers zijn er speciale jeugdprogramma's, deze kunnen niet ingepast worden in onze actie.

Waarom wordt de cursus op 7 van de 16 locaties gegeven?

Niet elke golfbaan beschikt over geschikte accomodatie om met groepen rustig een examen te kunnen maken. De vervolglessen kunt u op één van de 20 locaties bij u in de buurt volgen.

Moet ik golfschoenen dragen?

Op de leslocaties zijn stevige schoenen met een profielzool, zoals loopschoenen of sportschoenen, tijdens de cursus toegestaan. Houd er wel rekening mee dat op de meeste banen golfschoenen verplicht zijn. Geen hockey- of voetbalschoenen of loopschoenen met spikes, de noppen/spikes beschadigen de greens.

Geldt er een dress code?

Golf kent een dress code. U dient zich netjes te kleden. Wilt u in korte mouwen, dan dient er bij de heren een mouw aan het shirt te zitten. Voor zowel dames als heren geldt dat een kraagje (polo) verplicht is (niet bij een trui). Een korte rok of broek dient tot op de knie gedragen te worden. Op sommige banen mag je wel een spijkerbroek, op andere niet. Niet alle banen zijn even streng, maar in alle gevallen geldt: het wordt gewaardeerd als u zich netjes kleedt en u zich aan de dress code houdt.

Moet ik zelf clubs meenemen?

U mag tijdens de cursus en de vervolglessen de clubs van de golfschool gebruiken.

Moet ik gelijk het (theorie)examen doen?

Ja! U dient zich via onze online cursus goed voor te bereiden. Ook direct voor het regelexamen ontvangt u nog de nodige uitleg. Zonder dit examen ontvangt u geen NGF baanpermissie- of handicap 54 pas.

Is er een examengarantie?

Nee, dat kunnen we niet doen. Als u de regels niet goed beheerst, dan slaagt u niet. U hoeft echter niet opnieuw te betalen als u niet voor het examen slaagt. Als u de tweede keer ook niet slaagt, dan bestaat er de mogelijkheid van een mondeling examen met praktijkvragen. Hiervoor dient apart een afspraak gemaakt te worden.

Zijn er garanties op een golfpas?

Jazeker! U ontvangt na afloop van de hele cursus altijd een baanpermissiepas. Na 3 maanden 123golfles ontvangt u de NGF Golfbaanpermissiepas

Waarom ontvang ik alleen een pas als ik aan de vervolglessen deelneem?

Er is geen enkele sport die u binnen een dag onder de knie krijgt. Toch willen we graag dat u zo snel mogelijk de baan op kunt. Als u bereid bent om de lessen te gaan volgen en snel leert golfen ontvangt u van ons veel sneller dan normaal de gewilde golfpassen. 

Ik ben al lid van een andere golfclub. Moet ik dan toch lid van jullie vereniging worden?

Jazeker! Dat is verplicht. Onze golfclub organiseert de cursus en de examens en geeft de passen uit. Dat doen wij alleen voor onze eigen leden. Het eerste jaar betaalt u overigens geen contributie. U kunt dus beter uw andere lidmaatschap opzeggen.

Wordt de cursus ook doordeweeks gegeven?

Nee, alleen in het weekend.

Mijn vraag staat er niet bij?

U kunt uw vraag stellen aan de helpdesk, u ontvangt dan altijd binnen één werkdag antwoord.